Friday 9 April 2010

Прогноза за времето в София през месец Май 2010 година

С началото на месец Май в Софийското плато времето ще започне да напомня за идващото горещо лято. Прогнозата за температурите през месец Май в София са за 19-21 градуса средна температура. Нека цифрите не ви объркват - това е прогнозната температура не само за през деня, а и за през нощта.

Валежите през Май в София, ще са незначителни. Очакват се да допстигнат 80-100 литра на квадратен метър за месеца. Въпреки това, се очаквт някои силни бурии в началото на месеца.

Прогнозата за втровете в софийският регион е благоприятна за любителите на топлото време. Ще преобладава предимно южен вятър, който щв спомага за по-високо градусовото усещане на температурите.

През първите 10 дена на май се очакват температури в границата на 17 градуса. Една или две по-силни бурии и предимно слънчево време.
Прогнозата за времето в София през дтората десетица дни е за температури около 18 градуса с преобладаваща разкъсана облачност и югоизточни ветрове.
През последните десет дена на месец май времето ще се затопли значително като прогнозата е да достигне 21 градуса. Вятърът ще утихне, облаците ще се разсеят а хората ще се приготвят за идващото лято.

No comments:

Post a Comment